Karvanpoisto

Karvanpoisto on mahdollista tehdä monilla eri tavoilla sokeroinnin lisäksi. Menetelmästä riippuen karva poistetaan joko katkaisemalla se juuresta tai nyppäisemällä se karvatuppea myöten. Karvanpoistoaineita ja -välineitä myy esimerkiksi Pretty.fi verkkokauppa.

Karvanpoistoaine

Karvanpoistoaine on kivuton tapa päästä eroon karvoista, koska se sulattaa karvat hellävaraisesti. Karvanpoistoaine levitetään ihoalueelle, josta karvat halutaan poistaa. Ainetta levitetään runsas kerros, ja sen annetaan vaikuttaa ohjeiden mukaisen ajan. Kun aine on vaikuttanut iholla tarpeeksi kauan, se poistetaan lastalla ja loput huuhdellaan viileällä vedellä. Ihon kosteutus on tärkeää toimenpiteen jälkeen. Karvanpoistoaine myös hillitsee uusien karvojen kasvua.

Kuuma vaha

Vahaus soveltuu karvojen poistamiseen melkein mistä tahansa kehon osasta. Vahauksella on tarkoitus poistaa karva karvatuppea myöten. Vaha voi olla joko synteettistä tai mehiläisvahaa. Vahauksen jälkeen ihokarvat kasvavat takaisin 3-8 viikon kuluttua. Jotta vaha ei jäisi kiinni ihoon, iholle levitetään ensin öljyä tai talkkia. Sitten lämmin vaha levitetään ihoalueelle, josta karvaa halutaan poistaa, ja sen jälkeen vaha repäistään kangaspalan avulla pois. Vahaus on yleensä kivuliasta tottumattomalla, ja riski karvatupentulehduksesta ja karvan sisäänkasvusta on olemassa.

Kylmävahaliuskat

Kylmävahaliuskat on tarkoitettu ihokarvojen poistoon säärien iholta. Ennen karvojenpoistoa on hyvä puhdistaa ja kuivata sääret huolellisesti. Kylmävahaliuskaa lämmitetään muutaman sekunnin ajan käsien välissä, ja sen jälkeen liuska asetetaan iholle tiiviisti karvojen suuntaisesti. Liuskaa painetaan ihoa vasten muutaman sekunnin ajan, ja repäistään nopeasti pois karvojen vastaiseen suuntaan. Kylmävahaliuskaa voi käyttää uudestaan. Vahauksen jälkeen mahdollinen ylimääräinen vaha pyyhitään iholta tuotteen mukana tulevalla jälkihoitopyyhkeellä.

Epilaattorit

Epilaattori on laite, joka nyppäisee karvan karvatuppea myöten. Epilaattorilla poistetut karvat kasvavat takaisin huomattavasti hitaammin kuin höylällä ajellut karvat. Epilaattoreilla voi poistaa karvat lähes kaikista kehon osista. Epilaattorilla saa poistettua tehokkaasti myös lyhyimmät ja hennoimmat karvat. Aluksi toimenpide saattaa tuntua kivuliaalta, mutta siihen yleensä tottuu ajan kanssa. Epilaattori on helppo pitää puhtaana, koska sen voi pestä vedellä.

Höyläys

Höylä katkaisee ihokarvan juuresta, mutta ei poista karvatuppea. Höyläämiseen käytetään ihokarvanpoistogeeliä tai -vaahtoa.