Sokerointiohje

Sokerointi kotona on yksinkertaista ja vaivatonta. Sokerointiin tarvitset sokerointimassan, talkkia, desinfiointiainetta, pyyhkeen, kiehuvaa vettä ja kuumaa vettä kestävän astian. Sokerointimassan levittämiseen voit käyttää hanskoja, mutta sen voi levittää myös paljain käsin. Sokerointimassan voi tehdä itse (sokerointiresepti), mutta paljon helpommalla pääset ostamalla Easy Sweet vartalosokeria.

Helppo sokerointiohje

1. Kiehauta vesi pannussa tai vedenkeittimellä, ja aseta sokerointipurkki kuumuutta kestävään astiaan. Kaada kiehunutta vettä purkin päälle niin, että se peittyy kokonaan.

2. Anna sokerointipurkin hautua vedessä 15 minuuttia, ja sillä aikaa puhdista ja desinfioi sokeroitava ihoalue. Halutessasi ihoalueet voi myös talkita. Kainaloiden tai nivustaipeiden kohdalla se on jopa suositeltavaa.

3. Tarkista, ettei sokerimassa ole liian kuumaa. Ota purkista pieni määrä sokerimassaa ja venyttele massaa sormien välissä kunnes sokerin väri muuttuu läpinäkyvästä mattamaiseksi.

4. Levitä sokerimassaa alueelle,josta haluat poistaa karvoja siten, että pystyt pitämään kiinni sormilla pienestä osasta massasta. Sokerimassa levitetään tiukasti vastakarvaan. Aluksi on hyvä sokeroida ainoastaan noin viiden senttimetrin kokoisia ihoalueita. Karvojen tulisi olla noin kahden millimetrin pituisia. Huomattavasti pidempiä karvoja on syytä leikata lyhyemmäksi ennen sokerointia.

5. Nykäise sokeri nopealla, ihonmyötäisellä liikkeellä karvan kasvusuuntaan. Jos kaikki karvat eivät lähde ensimmäisellä kerralla, voit toistaa sokeroinnin.

6. Jos iholle jää sokerimassasta jäänteitä, ne voi huuhdella vedellä tai pyyhkäistä kostealla pyyhkeellä.

7. Käytetyn sokerimassan voi kompostoida!